После шест ќерки Горан конечно доби наследник: Велат дека не застанав дури не добијам момче, но ова богатство не го менувам за милиони

Селото Прањане на Сувобор се вели дека е меѓу најживите во Србија. Многу млади парови одлучуваат да останат тука и да основаат семејство, па училиштето и градинката секоја година се се пополни и пополни.

Вистински пример на домаќин кој покажа најдобар личен пример како се бо ри против белата чу ма е Горан Милутиновиќ, кој има три деца од првиот брак и четири од вториот. Она што го прави посебен е тоа што по шест ќерки доби седмо дете – син. Иако, како што вели, воопшто не размислувал за тоа.

– Сите велат дека не застанав додека не се роди момче. Тие што ме познаваат добро знаат дека не сум таков, едноставно судбина ми е да бидам седум пати побогат и посреќен од многу други, ова богатство не би го заменил за милиони, вели Горан од Прањани.

Кога се родил син, тоа се славело длабоко во ноќта, иако тој бил подеднакво среќен со своите ќерки. Тој посочува дека таму каде што народот не се лути, ниту куќата не е тесна.

– Кога се родија моите ќерки, од корен ми го променија животот, поради нив ги оставив сите по роци што ги имав, сметајќи дека треба да им бидам пример и да ги водам на вистинскиот пат.

Едноставно, како родител верував дека тој што има шест девојчиња не треба да има лоши манири. Тие се согласуваат како големи девојки и секогаш се тука да се грижат една за друга. Посебно најстарата ќерка, која оди на факултет, но и помага во се околу најмалиот брат Лазар, вели овој горд татко.

Тој е голема поддршка за сопругата Кристина, која и покрај големите обврски околу четирите деца, успева да дојде до се.

– Искрено, кога дознав дека сум бремена по четврти пат, бев во шо к. Не можам да кажам дека беше стр ашно, но уште едно бебе во куќата, уште еден грч и никнување на забите, сето тоа ми поминуваше низ глава.

Кога отидов на вториот преглед, дознав дека носам момче, на што не можев да поверувам. Го прашав докторот дали е сигурен во тоа што ми го кажува, тој само се насмевна и кимна со главата, вели Кристина.

Кога се венчале не очекувале дека ќе станат родители по четврти пат, но се пресреќни поради своето многудетно семејство. Меѓутоа, кога пристигнало момче по шест ќерки, наишле на мал „проблем“.

– Сè одеше спонтано, па лесно се навикнавме, се договоривме се во куќата да прилагодиме на децата, единствено место каде што имавме проблем беше со работите.

Имавме соблекувална само за девојчиња. Потоа почнаа подготовките, купување работи за момчето, до бојадисување на собата во сина боја и се останато, додаде таа.