Постар човек ограбен за 3.000 евра: Дошол да купи нов автомобил, а останал и без пари и без возило

Необичната ситуација ги потресе жителите на Љиг бидејќи на автобуската станица во нивниот град се случила несовесна измама.

– Постар човек и млад човек, за кој се претпоставува дека е од Чачак, се договориле да се сретнат на половина пат во Љиг за да се договорат за купување на автомобил.

Постариот дал аванс од 1.000 евра и дополнителни 2.000 евра за автомобилот. Кога ги добил парите, младиот човек влегол во автомобилот и побегнал. Изненадениот човек остана без пари и без автомобил – изјави за Рина извор запознаен со случајот.

Безбедносните камери во ресторанот во кој седеле снимиле млад човек кој побегнал со парите и се утврдува неговиот идентитет. По идентификацијата, се очекува измамникот да биде изведен пред надлежните органи и кривично гонет согласно законот.

Верувале или не, истата ситуација му се случила на новосадец кој бил ограбен додека лежел повреден во излетан автомобил по сообраќајна несреќа.