Прва жртва на снегот и ниските температури – пронајден смрзнат човек во Бела вода

Температурите во регионов деновие се во минус, атака е и на Голија каде има снег има над половина метар

Според неофицијални информации, маж (70) бил пронајден мртов пред викендица во селото Беле воде во Голија.

Тој е целосно затрупан во снег и се претпоставува дека причината за смртта е смрзнување, но прецизната информација ќе се знае дури по пријавата на надлежните служби.

Според луѓето кои живеат во овој крај, жртвата дошла од Белград во викендицата во Голија.

Го виделе вчера, а што се случило во меѓувреме засега е непознато.