Преку ноќ се откажал од родителите – потресна исповед на една мајка: Синко ако го гледаш ова, дојди додека сме живи

За сите родители кои го даваат својот последен атом сила за своите деца, најголемиот „шамар“ што судбината може да им го зададе е тоа што овие деца ќе се оддалечат од нив во подоцнежните години или, уште полошо, да се откажат од нив. А на една брачна двојка токму такво нешто му дал синот кој, како што велат, пред седум години без никаква причина прекинал секаков контакт со нив.

Брачниот пар Арифа (56) и Мехмед Огрешевиќ (60) од општината Чазин без никаква причина го живееле кошмарот во кој западнале. Имено, покрај нивните две ќерки кои ги посетуваат, голема болка и тага им предизвика и нивното трето дете, синот кога едноставно се откажа од нив, поради што нивното здравје сериозно се влоши. Пред седум години излегол од дома и и покрај нивните обиди никогаш повеќе не се јавил.

„Мехмед доживеа мозочен удар, а веќе трета година лежи таму, мислам дека е од голем стрес и страдање и од тогаш не може да зборува, потоа доби и епилепсија и не смеат да го оперира. Заборавил да чита, и да пишува, а не можам ни да го оставам на мира, каде одам, го носам и него“, ја започнала својата приказна Арифа и додала дека и самата не е во најдобра здравствена состојба.

Според Мехмед и Арифа, тие во моментов се без никакви приходи. Ќерките кои се омажиле и основале свои семејства помагаат во се што можат, но најважно им е да ги посетуваат, за разлика од синот кој седум години не стапнал во куќата.

„Ќерките не посетуваат, помагаат колку што можат. Сестрата на Мехмед е исто така колку што е можно, но синот… ништо. Не знаеме каде е сега и како е“, изјави Арифа за ТВ Краина. , објаснувајќи дека синот има 90-ти години и дека од дома излегол на 26 години.

Откако излегол од куќата и ги прекинал сите контакти, оваа брачна двојка се обидела да стапи во контакт со него кога на Мехмед му се слошило, но потоа рекол само едно – „Не ми требате“.

„Му посакувам се најдобро. Само нека дојде кај насдома, да го видиме додека сме живи. Нека си дојде дома, ова ќе биде негово, на кого уште да дадеме? Не знаеме што се случи, не се каравме, се беше нормално, живеевме заедно, барем нека ни каже каде згрешивме“, рекла мајка му.