Се огласи Сандра, сестра на исчезнатиот Александар: Сподели кога влегле и излегле од Македонија

Како штое познато, маж и жена од Јагодина со двете ќерки тргнале на одмор на Тасос во неделата, ја минале и македонската и грчката граница и од тогаш им се губи трага и глас. Нивните родители не можеле да стапат во контакт со нив, па се бараат секакви информации што може да помогнат.

Внимание!!!Бараме да се вклучат и туристичките агенции и да ги проверат нивните бази дали имаат патници со овие имиња.

На овој начин ќе го дознаеме името на хотелот каде што престојувале, ќе контактираме со сопствениците и лесно ќе дознаеме дали пристигнале.Веруваме дека едноставно немале време да се јават.

П.С. Постои можност презимето на Александар да е Јоксимовиќ, а не Јокшиќ, бидејќи добивме две жалби со различни презимиња.

На фејсбук се огласи и Сандра, сестрата на Александар која сподели подетелани информации.

„Мојот брат со семејството последен пат се јави на границата Прешево во неделата во 22: 15 часот, а на Грчката граница преминале во неделата во 00:30 часот по полноќ.

Од тогаш не знаеме ништо за нив. Се упатија на Тасос каде планираа да најдат сместување. Автомобилот е Опел Корса црна боја. Ве молам јавете ако ги препознаете на телефонот. Фала.