Се огласи Јетон кој го симна знамето на црквата: Кажа што всушност мисле, па „удри“ по Стојанче Ангелов

Јетон Абдулахи, човекот кој заврши во полицијата поради инцидент со знамето во црквата на Попова Шапка се огласи вечерва на својот фејсбук профил:

Јас Јетон Абдулахи чувствувам морална одговорност да напишам извинување упатено до православните верници и православната црква. Прифаќам дека сум го кренала знамето на мојата албанска нација, но не прифаќам дека сум го тргнал знамето на православната црква.

Немав намера да поттикнувам верска омраза затоа што пред неколку дена на социјалните мрежи видов фотографија дека албанското државно знаме е оштетено и затоа решив да го заменам со ново знаме.

Што се однесува до Стојанче Ангелов кој се обидува да го политизира ова прашање за политички поени и да прави меѓуетнички и верски подбуцнувања и дека вечерва на Канал5 изјавувам дека сум го спуштил Црковното знаме (каде што самата новинарка ја прашала зошто не го спуштила Македонско знаме ама она на црквата и Ангелов одговори не знам)

И сега нему и на сите православни верници му одговарам со факти со фотографијата од тој кој на 18.11.2023 објави на Фејсбук селфи на кое јасно се гледа дека таму немаше знаме на копјето каде што го поставив државното знаме. Тоа може многу лесно да се направи со безбедносните камери кои се поставени во зградата на Црквата Под знамето се родивме Под знамето ќе умреме