Синот на Синан Сакиќ утрово ненадејно си замина од овој свет: Тажната вест брзо се рашири

Синот на упокоениот пејач Синан Сакиќ, Рашид Сакиќ (45) ненадејно по чинал во зат ворот во Сремска Митровица, каде издржувал тригодишна зат ворска ка зна за разбо јништво.

Причината за неговата см рт е непозната, а Управата за извршување на кри вични санкции соопшти дека Рашид утрово не се разбудил.

– Осудениот Р.С. утрово не се разбуди од сон. Известени се полицијата, обвинителството и су дот. Телото ќе биде испратено на обдукција во Институтот за судска медицина во Нови Сад – соопшти Управата за извршување на криви чни санкции.

Инаку, Рашид Сакиќ во 2019 година се нашол на седиштето на сопатник во „голф“ со германски регистерски таблички, чиј возач по полициска потера бил сопрен од припадници на сообраќајната полиција.

Бидејќи имал налог, тој бил веднаш испратен на издржување на каз ната.Рашид беше син на Синан Сакиќ од првиот брак.