Солзи во студиото: Емотивната исповед на Горан во која чука срцето на друг млад човек

Емотивната исповед на Горан Филиќ, кој по низа чудни околности се сретна со родителите на момчето чие срце беше пресадено во него.

Тој гостуваше во емисијата Јутро, во која зборуваше за деталите од емотивната средба, но и за тоа како за неколку дена го прославува новиот роденден.

Пред седум години почнаа неговите проблеми со срцето, поради што речиси цело време го поминуваше во болници.

„Лекарите заклучија дека ми треба трансплантација, немав друго решение. Лекарот ми рече да си одам дома, можеби ќе ми се јават, а можеби и никогаш повеќе“, започна тој.

Горан беше 54-ти на листата на чекање, а тогаш беа направени една или две трансплантации.

„Господ одлучува кому ќе му припадне срцето, јас сум АБ група, ретка, веројатно немав толкава конкуренција, па дојдов на 1 место од 54. Чекав пет месеци, извадија 60 литри вода надвор од мене. Кога не ми работи срцето, се акумулира црн дроб, бубрези, вода. Имав околу 50 килограми“, изјави Горан.

Тој ја гледал својата трансплантација во документарецот, а потоа ги видел последните два отчукувања на своето поранешно срце. Потоа напиша песна посветена на момчето чие срце го освои.

Горан Филиќ беше во емисијата Никогаш не е доцна каде ја сподели и својата приказна која на тој начин стигна до сестрата на починатиот млад човек. После тоа Горан Филиќ го запознал тоа семејство.

„Сестра му само ми рече – извини, може ли да ти ја ставам раката на срцето, само да се поздравам брат“, тоа беше моментот што ме скрши.

Тоа семејство побарало да биде анонимно, но според Горан Филиќ заслужуваат да бидат на врвот на светот бидејќи ги донирале сите органи на синот.