Таа е единствената жена меѓу 100 мажи на работното место – не ја интересира што мислат другите за неа

Енеса Лугоња, една од двете заварувачки во ФБиХ, ги раз бива предрасудите за машко-женските работни места.Веќе пет години работи како заварувач во фирма во Травник.

Работела и во печатница, фабрика за чевли, но најдобро се чувствува како заварувач, каде што веќе пет години нема ниту една поплака за нејзините заварувања.

Често и помагаат колегите од работа, но и таа им помага. Сите зборуваат високо за Енеса како единствена жена меѓу 100 мажи.

Сите зборуваат високо за Енеса како единствена жена меѓу 100 мажи, а таа има толку големо влијание меѓу машките колеги што понекогаш доаѓа кај нив како миротворец кога има некакви недоразбирања.

Енеса завршила обука за заварување во компанијата GS TMT Travnik, па почнала да заварува метални делови и конструкции од нејзините работни места во печатница.