Тешката судбина на Златан: Ми го остави детето и се омажи за двојно помлад

Златан Кадиќ од Зеница моментално живее со болната мајка и малолетниот син без струја во куќа која му ја дал неговиот брат.

Како што рекол, неговата сопруга само исчезнала, му се јавила и му рекла дека повеќе не сака да живее со него и се омажила за дупло помлад од него.

Златан има син (7) и е должен да го однесе на училиште и да го врати, па нема време да заработи иако е мајстор за градежништво и сликарство.

Бидејќи тој нема апсолутно никакви приходи, а со себе има и болна мајка, им треба храна и малку пари за да го платат долгот за струја.

Свеќата ја чувам запалена до 21 часот, а потоа ја исклучувам за да спијам“, вели Златан.