Тито секој ден се капе во топлата вода: Имам 49 жени, 70 години, видете ме како камен сум

Топлата вода кај Бугојно е вистински природен бисер. Се наоѓа на делницата од патот Бугојно-Нови Травник пред Ростов.

Таиб Сеферовиќ Тито е еден од редовните посетители. Осум години доаѓа да се капе. Како што вели, има 70 години и нема никакви проблеми кога е во прашање здравјето.

– Имам 49 жени, преку 30 деца и 70 години. Погледнете ме, како камен сум. Овде сум 8 години, водата е добра и здрава. За псоризаја, за бубрег, за мочни канали а најмногу за потенција.

Да се родам повторно, вака би живеел. Само ваков живот, нема секирации, тоа е нешто најубаво.

Јас инаку се бавам со музика, свирам и сум добар хармоникаш. Ова за мене е одмор, секој ден доаѓам овде, вели Тито.

Според него, тој ќе биде во топла вода додека е жив. До неа многу минувачи доаѓаат до топлата вода и се чудат колку оваа вода е лековита и за пиење и за организмот.