Тони Михајловски побогат за 500 евра

Актерот Тони Михајловски е добитник на овогодинешната награда за животно дело, која се доделува во чест на доајенот на македонското актерство Петре Прличко.

Наградата му ја врачи велешкиот градоначалник Марко Колев, на третото издание на театарскиот фестивал на комедија „5ре“ во салата на велешкиот театар.

Станува збор за чек од 500 евра кој го доделува Општина Велес, како и плакета со ликот на Прличко која ја доделува театарот „Јордан Хаџи Констнинов Џинот“

Михајловски е присутен на сцената повеќе од три децении и зад себе има бројни театарски, телевизиски и филмски улоги, како во земјава, така и во регионот.