Требаше пола Македонија да се исели за да на газдите и текна да понудат плата што ја заслужува работникот – вели Борче

Иселувањето од Македонија не е ништо ново, особено истото е изразено се повеќе од година во година.

Во потрага по подобар живто се селат младите, но и веќе остварени и фамилијарни луѓе, причини има повеќе.

Активистот и хуамнист од Кавадарц, Борче Стаменов кој со својата акција Дониарј компјутер се прослави, на својот фб профил напиша:

Требаше пола Македонија да се исели, за да на “сиротите газди, кои едвај врзуваат крај со крај”, им текне да понудат плата шо работник ја заслужува, пристојна за живот.

Бар на оглас, реалноста секоаш ќе биде поинаква. А и едните и другите некоаш ќе умрат. Е како ќе останат запаметени е сосема друга приказна. Да.