(ФОТО) Гордана 36 години била во Германија, па се вратила и предвреме си подигнала надгробен споменик – поради она што го напишала на него сите говорат

Надгробните споменици обично се дизајнирани да го обележат почивалиштето на покојникот и да покажат почит кон нив. Но, сè почесто гледаме чудни споменици, со кои покојниците избираат да го изразат своето незадоволство кон своите најблиски во текот на нивниот живот.

Во својата желба да се дознае вистината, Гордана Станковиќ Марјановиќ реши да се издвои од толпата и на својот споменик напиша што навистина мисли за своето семејство. Дека многумина ја прочитале нејзината пасивна агресија и дека нејзината порака на големо се слуша, говори и фактот што таа стана позната на Интернет.

„36 години во Германија работев многу, тагував, плачев за татковината, семејството, за моите кои ги сакав повеќе од себе. Денеска, 3 години во мојата татковина, тие за кои живеев велат дека ги мразам нив, дека сум подла жена, тоа ми се гледа во очите.

Затоа сама си подигам споменик, затоа што не се должни да и градат споменик на таква жена што им нанела толку штета. Ќе ги сакам и кога ќе умрам“, напиша Гордана за семејството.

Коментарите под оваа слика, која се шири низ Интернет со брзина на светлината, само се слеваат и многумина ја поддржуваат.