(ФОТО) Девојка од Трубарево: Ем трудна, ем сама, ем бездомна и уште кој стигна ме тепа и силува

Семејното насилство во Македонија е во загрижувачки пораст. Жртви се најчесто жените.

Во Македонија 60 отсто од жените сметаат дека насилството врз жените е вообичаено, а речиси три од десет жени сметаат дека тоа е многу честа појава.

Сепак, најголем процент од жените не пријавуваат семејно насилство дури и да доживеат смрт – секоја си ја зане својата причина иако не смее да биде така.

Денеска, извесна Марија Баришин на својот фејсбук профил сподели слики во кои се гледа лицето на претепана девојка од Трубарево па напиша:

Ем трудна, ем сама, ем бездомна и уште кој стигна ја тепа и силува. Све по список… Шелтер некаков да ја прими имаме ли или уште нема кревет?