(ФОТО) Зорица Заева како тинејџерка – насмеана од уво до уво во прегратките на многу помлад маж

Поранешниот премиер Зоран Заев и неговата сопруга Зорица се во брак повеќе од 24 години, се знаеле уште од деца и нивната искрена љубов ја крунисале со брак.

Неговата сопруга Зорица Заева, не дава често интервјуа за медиумите. Пред неколку години таа даде интервју за Фокус во кое што зборуваше на неколку теми.

Таа тогаш рече дека со Зоран се запознале многу одамна, речиси од деца. Тоа познанство прераснало во љубов и во сериозна врска, веќе во далечната 1995 година, при крајот нивното средното образование.

Несомнено е дека Зорица Заева важи за одмерена, смирена, вистинска дама која во секој момент се труди да изгледа беспрекорно и да остави добар впечаток.

Многу добра пријателка е со нејзиниот стилист Драган Гоцев со кого често споделуваат слики на социјалните мрежи. Така и овојпат, на некој настан, видно насмеани и во прегратка Зорица Заева и Гоцев се фотографираа пред камера.