(ФОТО) Како бомба да паднало во куќата на Есма – тажни сцени, еве како изгледа денес

Есма Реџепова беше легендарна пејачка со моќен глас, а познато е и дека беше и голем хуманитарец.

За жал, седум години по нејзината смрт, многумина ја заборавија во родната Македонија.

Во еден затскриен дел на Скопје, сè уште осамен, пуст и опкружен со висока трава, стои куќата на Есма Реџепова.

Сон на Есма бил по нејзината смрт куќата да стане музеј кој ќе ја раскажува приказната за уметникот и добрите дела што таа ги направила за генерациите што доаѓаат.

За жал не само тоа што не се случи, туку и целата е руинирана, искрешена, ограбена, како бомба да паднало.