(ФОТО) Марија Шерифовиќ го посети пејачот кој спиеше под мост: Она што го направи за него расплака многумина

Марија Шерифовиќ го посетила уличниот пејач од Зеница, Мустафа Хрустиќ кој спиел под мост во споменатиот град и за малку не го расплакала со подарокот.Имено, Марија на Мустафа ја плаќала киријата за станот за следната година, поточно од крајот на август годинава до крајот на август следната 2024 година.

Дала и пари за сметки, а менаџерот на пејачката по посетата на Марија го однел Мустафа во блискиот ресторан во родната Зеница, каде што додека сака ќе има бесплатни оброци.

– Мустафа е прекрасно момче, сигурно има илјадници вакви примери, па и ако малку му го подобривме животот и му го олесневме животот, тоа е тоа за една година… – Марија потоа се потапка по срцето и го покажа прстот кон небото. Инаку, на платформата Јутјуб се појави видео од уличниот пејач Мустафа Хрустиќ од Зеница, кој нема дом, но живее под мост. Оваа приказна, како што вели, ја погодила Марија, а таа решила да му помогне на Мустафа обезбедувајќи му место за живеење.

– Мустафа пее од својата седумгодишна возраст. Денес тој е полнолетен и не може да плати кирија или да се прехрани поради неговото пеење. Ја снимивме утрово во шатор под мостот на Зеничка јамка. Не можел да ја плати киријата, па бил отпуштен, односно избркан. Мустафа шест дена живее во шаторот, а најлошо е што не ја гледа „светлината на крајот од тунелот“.

Не знае како ќе заработи за да изнајми мала соба и да си обезбеди храна за живот. Мустафа нема родители и роднини. Сега за него би било најдобро да најде каква било постојана работа за да може да заработи за живот бидејќи повеќе не можете да живеете од музика без разлика на вашиот талент – пишува тој во описот на видеото на YouTube.

– Можам да одам во „Ѕвезде Гранда“ да се пријавам, но како? Не можам да одам таму со 10 марки. Ти требаат пари за убаво да се облечеш, да имаш машничка. Треба да се претставите, од каде сте, име и презиме, колку години имате. Би се пријавил, но не можам. Второ, немам ни родители, немам никој свој – вели младиот човек во видеото.