(ФОТО) Морничави фотографии од железна структура која се урна во близина на рингишпил – познато колку лица се повредени

На манифестацијата во Грочка биле на вртелешка, при возењето се повредени три лица.Екипата на Телеграф денеска излезе на терен за да открие како дошло до несреќата.

Од МУП соопштија дека при возење пукнала шипка при што се повредени три лица кои се пуштени на домашно лекување.

Меѓутоа, читател на Телеграф веднаш по несреќата ни испрати фотографии и објасни како дошло до тоа.

„Испраќам доказ во врска со објавениот напис за вртелешката во Грочка, јас бев на тоа место кога се случи и конструкцијата за фаќање на играчката падна директно на вртелешката што работеше во тој момент и беа повредени лица“, напиша читателот на Телеграф.

Сопственикот на нашиот денешен разговор истакна дека вртелешката е сосема исправна.

– Вртелешката е целосно функционална, ништо не е скршено и откачено. Децата се фрлаа. Децата навистина ги почитуваа правилата, но се фрлија, а рингишпилот е за тоа“, ни изјави сопственикот.