ФОТО: Обрад си направил надгробна плоча на која напишал четири збора кој ќе ве шокираат

На надгробните споменици се читаат многу работи, пред се зборови полни со вечна љубов, тага и благодарност.

Понекогаш таму се врежани и некои духовити забелешки, но вниманието привлекуваат зборовите пронајдени на еден гроб во околината на Ужице.

,, Ограбен, измамен, предаден и напуштен” е испишано на плочата што Обрад Стефановиќ си ја подигнал за време на животот.

Во негово време бил еден од најистакнатите луѓе, богат и влијателен, но како што вели годините му се опишани со тие четири тажни зборови.

– Работев и добро заработив, а парите ги вложив во недвижен имот. Во 1990-тите изградив куќи на Златибор, висококвалитетни станови вредни милион евра, но сето тоа отиде во неповрат по разводот.

– Оттогаш адвокатите и судиите владеат со мојот живот. Мојата најголема грешка е што пред смртта им го префрлив имотот на моите деца, затоа и сега сум без ништо.

– Затоа на сите им советувам да не завршуваат како мене – никому ништо не препишувајте додека сте живи, нека се дели по вашата смрт и правете што сакаат – раскажува за РИНА Обрад.

Пред 10 години, по тие животни удари, се повлекол во викендица во село Биоска, бидејќи тоа му останало единствено. Живее со пензија од 17.000 динари.

Поради, како што вели Обрад, пропуштениот живот, со задоволство би ги исправил грешките што ги направил сега без да бара цена, но веќе е доцна. Единствено што можеше да направи е да ги напише на својот споменик зборовите што го одбележале неговиот живот.

-Кога застанав и ја анализирав мојата ситуација, сфатив дека прво ме изневеруваа, па изневеруваа – што за мене е злосторничко здружение, потоа ме ограбија бидејќи ми земаа се што имав и на крајот кога ми земаа се, сфатија дека веќе не им требам и сите ме оставија, а најмногу ме боли тој збор.

Никој не ми се јавува на телефон да ме праша како сум, каде сум и дали ви треба нешто, дали имате нешто за јадење. Тоа што ме оставија сите ми е најтешко – додаде Стефановиќ.

Болните зборови врежани на гробот на поранешниот милионер ќе ги потсетат многумина кои доаѓаат на овие гробишта да запалат свеќа, дека ништо во животот не е вечно, па ни милиони.