(ФОТО) Полицијата во местото во кое летуваат многу Македонци во Грција во акција – нема прошка, еве што правеа

Летната туристичка сезона во Грција веќе наголемо започна, а традиционално со тоа и многу Македонци заминуваат таму на годишен одмор, викенд или пак на еднодневно капење.

И покрај зголемување на цените бројни наши граѓани веќе замина, а некој се подготвуаат за пат во Грција.

Оние кое веќе се таму на социјалните мрежи објавуваат и споделуваат, пофалби, поплаки, на што треба да се внимава, а што треба да се испроба.

Во една од групите на фејсбук за одмор во Грција, Милан Рачиќ сподели едно предупредување и воедно потсетување за сите.

-Олимпик бич. Како и секоја година Исто место, иста полиција, само други автомобили остануваат без таблици. Возачите никако да научат каде се паркира

Како што е познато грчката полиција за недозволено паркирање одзема таблички што се покажа случај и сезонава.