(ФОТО) Српски јутјубер дојде до македонската граница, па процовцираше – ова нема да му го простат нашите фанови

Како што е познато „Београдски синдика“ кои пред извесен период промовираа нов албум во кој една песна за нас Македонците боде во очи.

Станува збор за песната насловена како „Стар Србија“, термин што во историјата се користи за територијата на Македонија под српска власт во 19 век.

Под песната објавена на јутјуб веќе има доста негативни коментари од македонска публика, додека српскат страна ликува и одобрува.

Оваа реторика се почесто се споменува во јавноста од страна на нашите северни соседи.

Па така еден од попознатите српски јутјубери Александар Трифуновиќ или под уметничко име Куарц313 одново ја бранува јавноста

Тој објави видео како чека за влез во Македонија на граничниот премин Табановце и притоа напиша Стара Србија.