(ФОТО) Џулиета сподели што ја снашло во автобус кон Скопје: Е, моја Македонија

Голем број на патници секојдневно го користат јавниот градски како и меѓуградски автобуски превоз.

Било да е тоа за работа, студирање или приватни причини секој од патниците сака за парите коишто ги дава за билет да има поволни и безбедни услови при патувањето.

Сепак, возачите неретко ди веат по патиштата низ Македонија и свесно или несвесно предизвикуваат не среќи ширум земјава, коишто изминативе години се се позачестени.

Секојдневно може да слушнеме за траг ични настани на патиштата во кои има загуби на живот, а не секогаш правично се су ди на оној што ја предизвикал.

Како последица на тоа, полицијата пред некој ден во периодот од 7 до 12 часот спроведе засилена акциска контрола на територијата на државава за санкционирање на прек ршоци на возила со кои се врши јавен превоз на патници.

При контролата, како што информираат од МВР, санкционирани се 32 прек ршоци, од кои 20 поради неисправен уред за запирање.

Сето тоа е неприфатливо за граѓаните кои мораат да користат автобуски превоз, а еден таков коментар исведоштво дојде од извесна Џулиета Јустина Наумоска која на својот Фејсбук профил сподели:

Редовна линија Гостивар – Скопје. Совесност и безбедност на највисоко ниво….Е чудесна земја моја Мракедонија, стои во статусот.