Цела земја зборува за готвачката Јована – сопственикот на меаната во која работи и подари автомобил

Ретки се денес газдите кои вистински го ценат трудот на работникот и кои го наградуваат за лојалноста спрема фирмата во која работи.Но, постојат и позитивни примери. Кога ќе слушнеме за Врање, првата мисла ни е гостопримството и одличната традиционална кујна.

Токму во таква кујна работи Јована Јанковиќ (31), која повеќе од десет години секојдневно приготвува разни специјалитети, а нејзините рецепти и кулинарски вештини се рај за непцето, а гостите од ресторанот во кој работи постојано се враќаат.

Сопственикот на местото каде работи Јована, Ивица Цветковиќ, решил да ја награди својата вработена со прекрасен подарок за десетгодишна работа – автомобил, а тоа го објавил на Фејсбук. Сега се огласи за Телеграф.рс

„За 10 години напорна, но пред се убава работа, за вашата верност, лојалност, посветеност на работата, која ја постигна работејќи во Градска Меана, подарок за вас во знак на внимание! Со здравје да го возиш“, е честитката заедно со многу необичен подарок, автомобил, кој и го подари на Јована.

Како што вели Ивица, да знаел дека толку многу ќе се пишува и зборува за ова, немаше да ја сподели оваа вест на својот профил, бидејќи, како што рече, кај нив подароци и помош на долгогодишни и посветени работници се пракса во ресторанот.

-Размислував што да и дадам за десет години работа, прво сакав пари, но сите ги трошиме и немаме никакви спомени. Тогаш се сетив дека неодамна положи и нема кола, па и купив буба, вистинска женска кола која ќе остане за спомен.

– Дознав дека ќе ми купи кола, но не знаев која. Кога излегував од барот, очите ми беа затворени, а потоа го видов автомобилот од соништата.

За малку ќе поминав и го добив автомобилот што го посакував и кој оди со мене и со мојот карактер, тоа е феноменално. Морам да кажам дека Ивица не само што ми е работодавец, туку и голем пријател. Му благодарам за се – вели Јована.

– По професија сум готвач, тоа е многу тешка работа, но ако ја сакаш, тогаш ништо не е тешко. Се трудам и работам, си ја сакам работата и ми е задоволство да работам со такви луѓе – вели Јована.

„Таа е многу добра колешка и пријателка, така што тоа што го направивме за неа е најмалку што можевме да направиме“, изјави Ивица.

Тој рече и дека ресторанот има обичај да им подарува часовник на вработените кои работат најмалку една година на Митровден