Ѓорѓе Давид се сретна со сопругот на жената која ја згази: Конечно ми падна камен од срце

Ѓорѓе Давид неодамна доживеа сообраќајна несреќа во Македонија во која од невнимание ја усмрти сопругата. Тој долго време најавуваше разговор со нејзиниот сопруг, а сега откри дека се сретнал со него за да разговараат за се што се случило.

– Моите должности и задачи доцнат поради се што ми се случи, па сега ме ставија во „турбо мод“ и тоа навистина ми се допаѓа – рече тој на денешното снимање на емисијата „Ѕвезде Гранда“ и откри како течела долгочекуваната средба:

– Се сретнав со човекот чија сопруга загина во таа сообраќајна несреќа. Разговорот што го направив со него е крајно човечки, крајно нормален, крајно татковски, тој е и татко на женско дете. Тоа беше нешто што беше неверојатно важно за мене, да се симне огромен товар од моето срце, бидејќи знаев дека тој сака да ја слушне приказната и од главата на човекот зад воланот.

Важно ми е дека спроти мене имав човек кој е апсолутно свесен за целата ситуација и кој е свесен дека сум бил совесен и дека сум направил најдобро што можев. Единственото нешто што можеше да биде подобро е ја да не се појавев и тоа не се случеше. Тоа ми дава сила и верба дека човештвото постои – рече тој, а потоа продолжи:

– Седнавме на јавно место, еден спроти друг… Тоа беше неверојатно емотивен разговор кој траеше 45 минути и никогаш нема да го заборавам – откри рокерот, а на прашањето дали конечно се чувствува подобро, тој одговори:

– Да, камен ми падна од срце. Благодарен сум на тој човек, на сите луѓе кои постапија афирмативно во тој момент.