Јанко Јади бурек: Ако народот не јаде говна, ќе умре од глад, а јас прв ќе пцовисам

Според најновите информации добиени од Владата, тие уверуваат дека уверуваат зголемувањето на данокот нема да донесе нов скок на инфлацијата и покрај зголемувањето на ДДВто од 5 на 10 % кај голем број прехрамбени производи.

Иако беше најавено дека само „луксузните“ производи ќе поскапат, сепак народот се соочува со повисоки цени и на основните прехранбени продукти. За тоа свое мислење имаше и наша позната јавна личност.

Ако кажеме дека нема човек во Македонија кој барем еднаш не слушнал за Јанко Илковски, познатиот „ток шоу“ ТВ водител, нема да погрешиме.

Едни го обожаваат, други „очи неќат да му видат“, ама сепак сите го гледаат него и неговото шоу „Јади бурек“ со години. Кој со интерес, кој од интерес, кој од ст рав да не го спомне и стави на тапет.

Така и овојпат, без влакна на јазикот, а користејќи статус објавен на социјалните мрежи, Јанко напиша:

Мартине, па ако народот не јаде гоВна, ќе умре од глад! Нему не му треба храна, ова му треба, да си јаде бурек … пародон гоВна … а јас прв ќе пцовисам