Љиљана тргнала на море, а веќе на станицата измамена: Возачот излезе, го прочита списокот и ни ги затвори вратите

Минатата недела, три патнички од Топола заминаа за Крагуевац со цел од таму со автобус до црногорското приморје, патување кое уредно го резервираа.

Меѓутоа, возачот го извадил списокот, почнал да чита и ја затворил вратата пред нив! Љиљана С. контактирала со уредниците на „Блиц“ со намера да раскаже што се случило и во исто време да ги предупреди другите патници за потенцијален проблем кој демне во време кога стресот е нешто што апсолутно не ви треба.

Имено, како што објаснува Љиљана, билетите ги резервирала пред еден месец така што ги оставила своите податоци и кажала дека и требаат три билети, за неа и за двајца пријатели. Го контактирала, објаснува таа, претставникот на црногорскиот автопревозник „Блу лајн“ во Србија и, како што мислела, се било во ред. Барем така и беше кажано. А потоа – шок!

– Билетите ги резервиравме телефонски. Друга можност немаше. Билетите се купуваат на лице место, во автобус, при тргнување, но потребна е претходна резервација. Така ни е кажано.

Стигна автобусот, возачот извади список и почна да вика. Нашите имиња не беа на списокот. Тој велеше: „Чекај, чекај, можеби ќе има место во автобусот, па да те поврземе“. Немаше место, ја затвори вратата и си замина – вели соговорникот на „Блица“.

Автобусот на автопревозникот „Блу лајн“ со седиште во Црна Гора собира патници низ цела Србија. Според Љиљана, автобусот тргнал од Нови Сад и преку Будва, каде што се упатиле нашите соговорници, требало да пристигне во Херцег Нови.

Требаше да се качат во 21.45 часот. Автобусот тргна од Крагуевац точно на време, но без нив. Во 21 часот и 45 минути три патнички останале сами на автобуската станица, без збор за објаснување.

Како што дознаваме, патничките се вратиле дома, за да заминат за Будва следниот ден околу 10 часот со истиот автопревозник бидејќи, за среќа, во друг автобус на истиот автопревозник останале празни места.

Но, во устата остана горчлив вкус и прашањето кој е одговорен за овој пропуст. А што би се случило да ги нема тие празни места во автобусот денес? Треба да се напомене дека патниците не се млади луѓе желни за авантура, за кои ова чекање би можело да биде уште едно во низата интересни искуства.