Филип пронашол чанта со пари, па му ја вратил на Албанец – кога дознал за што биле илјадниците евра, неговот дело стан уште поголемо

Младиот, 23- годишен Христијан Спасиќ од Врање се занимава со хуманитарна работа. Тој е возач на брза помош, а медицинските работници секогаш пристигнуваат на лице место со негова помош.

Денеска тој е главна тема во Врање, а сето тоа поради неговата постапка за враќање на голема сума пари на албански државјанин.

Дека не само што е хуман во работното време, туку и надвор од него покажува подвиг за восхит. Кристијан нашол голема сума пари и ги вратил.

– Ја почнав смената, беше околу 14 часот попладне, пред тоа го оставив приватното возило на паркинг и додека си одев здогледав мала кафена чанта која беше валкана, поточно каллива.

Ја отворив и ја видов големата документација што беше внатре, но и голема сума пари, поточно 3.500 евра – ја започнува својата приказна Христијан за Телеграф.рс.

– Отидов кај началникот да му кажам што најдов и тој ме упати во полиција, веќе имаше човек во полиција кој изгуби пари.

Не знам како се вика, знам само дека е Албанец од Прешево. Тие пари и тие документи беа сите за неговото дете кое се лекува во Италија каде тргнал на пат, но ги изгуби парите – вели младиот човек.

– Сите ми рекоа дека постапив правилно, тој човек ми се заблагодари и по полицијата се врати во итната медицинска помош за да му се заблагодари уште еднаш.

Убаво е кога нешто враќаш и ја правиш вистинската работа, бидејќи како што правиш така ти се враќа – заклучува Христијан.