Авион на Визер не успеа да слета во Македонија, па пренасочен во Алабинија – позна и зошто

Авионот на нискобуџетна авиокомпанија Визер, кој воедно е најголем авиопревозник и до Македонија денес имаше проблеми со слетување.

Имено авион кој поради силното невреме не можеше да слета во Охрид, доби нова рута и слета во Тирана.

Обидите за авионот да слета на охридскиот аеродром траеа околу половина час, но бидејќи невремето не запираше, пилотот доби нови насоки, при што авионот задоцни околу половина час.

Авионот кружеше околу Охрид и охридските села повеќе време, а според информациите презувал патници од Малме, Шведска.

Како што се наведува планирано време за слетување во Охрид беше во 11 часот.