Александар Вучиќ ќе го помине Бадник со деца од Македонија

Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, утре, Бадник, 6 јануари, ќе ги прими децата од српска националност од Република Македонија, кои се во посета на Белград по повод Божиќните празници.

Претседателот Вучиќ ќе ги прими децата во 9:00 часот, објави службата за соработка со медиумите на Претседателот на Републиката.

Во таа прилика, претседателот ќе разговара со децата и ќе дистрибуира Божиќни пакети, тоа беше наведено во огласот.

Како што е познато од претходно Вучиќ на многу наврати и има помогнато на дело на Македонија како и изразено поддршка.