Апасиев шокираше: Имам дупки по глава, а ќе останев и без уво

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев вчера беше гостина на поткастот на Стефан Лазаров каде зборуваше на повеќе темие, меѓу кои детството и семејството.

-Јас како дее бев брлив, да се ишишам ќе ми се видат дупките по глава, ги имам седум што сум паѓал. До средно се тепав, особено на голем одмор. Никогаш не сум ќутел. Им го скратив живтото на моите родители.

Еднаш го искинав увотот, скоро во рака и го донесов. Ме удрија со рачка од точок, па ми го шиеја. Дрнато дете бев.

Моите родители за краток период останаа без работа. Мајка ми работеше во чувена Процеланка и на крај и останаа 40 плати должни, скоро 3 години работеше без пари кои не ги има земено до ден денес.

Татко ми работеш во Лозар, тоа беше гигант, од Неготино до Скопје, потоа тоа 19 олигарси го растурија и го земаа. Кога останаа без работа мама и тато започнаа да работат земјоделие на нива во село од прададо. А јас со баба одев на пазар, продавав.