Бил на викенд во странство, а на враќање го казниле со 500 евра поради неверојатна причина

Возач кој ја имал не среќата да му се расипе автомобилот во странство морал да плати за поправки, а потоа и парична казна кога се обидел да се врати дома.

Се се случило на преминот од Босна кон Хрватска кога возачот, кој е хрватски државјанин, му ја покажал сметката на цариникот.

Запрепа стениот маж се обратил до еден локален портал и ја покажал сметката од работилницата како и извештајот за платената ка зна, што целосно го шо кирало.Тој викендов бил во Босна и Херцеговина и таму му се расипало возилото.

– Ми пук на забестиот појас и не можев да продолжам да возам затоа што е голем дефект на возилото – вели возачот и додава:

„За да можев да се вратам, побарав мајстор кој ми го поправи автомобилот, ми даде фактура од 1660 км (околу 850 евра) и по неколку дена се упатив дома преку граничниот премин Хрватска Костајница.

Пристигнав на граница и на прашање на цариникот одговорив дека немам што да пријавам бидејќи навистина немав, но ми најде фактура која не ја ни криев од поправка на возилото.

Не ни знаев дека е голем царински прек ршок да се поправи колата за да можеш да го продолжиш патувањето.И тогаш почнува „играта“ како јас да возам нешто, а не да ставам автоделови кои се веќе од втора рака затоа што се поставени на возило“, објасни овој човек.

Но, се покажа дека тој е вино вен бидејќи не поднел царинска декларација за автоделовите вградени во приватен автомобил, а како доказ е поднесена потврдата пронајдена во возилото, според прекршочната наредба.

– Значи, бев казн ет затоа што според нив испаѓа дека шверцу вам веќе поставени автоделови. Казната беше 481 евра со трошоци – изјави   возач за Gpmaljevac.com.