(ВИДЕО) Давид од Кочани јавно на телевизија во Бугарија побара политички азил кај нив: Објасни со што се соочува во Македонија

Македонско бугарските односи веќе на сите ни се познати добро. Пред се истите се од политичка аспект.

Се погласно се зборува во медиумите и се пишува за ова, а политичарите и историчарите од двете земји се обидуваат да пронајдат компромис.

Младото момче од Кочани, на возраст од 25-години Давид Ангелов неодамна гостуваше во емисија кај Бугарија.

Имено тој беше гостин на емисија за Блгарија 24 каде што говореше на повеќе теми. А се осврна и за пасошите.

„Голем дел Македонци ги вадат бугарските пасоши не дека многу и значи Македонија, туку за да работата во држави како Италија и Германија“.

Ангелов потоа се осврна и на своето лично прашање и кажа дека е член на здруженито Цар Борис од Охрид.

„Поради моите ставови и членството во здруженито бев те пан, пред се од млади, 18-20 годишни момчиња, бев заплашуван“, вели Ангелов и додаде:

„Затоа ја користам оваа прилика, можеби и ќе стаса до премиерот, да апелирам да ми се даде политички азил во Бугарија“

Целото интервју на младиот Давид може да го погледнете овде.