Владо од Берово кој е на работа во Швајцарија: Надлежната во МВР Берово и нејзините соучесници ќе си имаат голем проблем поради кражба на дете

Социјалното од Берово ми направи животна направд, а детето страшно ми тагува, алармира Владо Марковски од Берово на работа во Швајцарија.

-На жената и помогна социјалното каде цел живот работеше мајка и. Да направи македонски пасош без дозвола од татко не разведен на дете што е во Швајцарија родено.

И полицијата во перово што е вели дека убаво се заштитили. Значи тие кога политички се заштитат мислат дека имат право да крадат дете на еден родители.

Во целата драма што му се случува, до надлежните поставува три клучни прашања:

-Кој е дозволил македонски пасош на тоа дете додека разводот не е завршен. Кој е тој што одлучил да не одговара кога мајката пред година ипол оди во Скопје и сите си молчат. И кој е сега надлежен што е решил детето да не доаѓа три месеци баш кога ние имаме одлука по три години која ја чекаме?, вели за ТВ Стар.

За оние кои му ја режирале неправдата Марковски порачува

-Надлежната во МВР Берово и тие во тимовите кои ги има веќе три години што се во таа ситуација, што помагаат на соработничката на мајката на мајката што работеше таму во социјалнот ќе си имаат голем проблем.

-А после ќе ја видиме таа Македонија што се спрема да оди во ЕУ, а дозволува во лавиринтот на разводите да краде дете. Значи тие прават малверзација на детски прав