Горел затворот во Куманово: Хероја на денот е затвореник за кој долго ќе се зборува

Новинарото Фуркан Сали продолжува да пласира ексклузиви во јавноста и да известува за теми кои за целокупната јавност се и тоа како привлечни.

Овојпат Фуркан Сали информира за не така мил настан кој се случил во кумановскиот затвор, а за кој вели:

Денска имало пожар во Кумановскиот затвор намерно предизвикан од 14 годишник кој по судска наредба бил пратен во Куманово иако кумановскиот затвор нема услови или оддел за малолетници.

Пожарот можеше да однесе човечки животи но за среќа само еден полицаец побарал лекарска помош. А жрт ви немаше поради пожртвуваноста на овој човек што го гледате на слика

Директорот му се заблагодарил и верувам дека и он може да ја потврди оваа информација но секако и безбедносните камери.

Епа почитуван Претседателе, ако некој заслужува помилување, тогаш тоа е овој човек.