Дава куќа, 7 хектари имот, овоштарник и дополнителни 20.000 евра бидејќи нема деца: За возврат бара само едно

Селото Церова се наоѓа на само 15-16 километри од Горњи Милановац, а има имот од 7 хектари со 400 круши Вилијамовка. Куќата, скулптурите, земјоделските машини, овоштарниците, помошните простории и во нив сам маж.

Сега има 73 години, но веќе размислува за иднината кога веќе нема да може сам бидејќи, за жал, нема деца.

Сепак, има понуда која е пренесена преку каналот на YouTube Back to the Country каде што можеме да видиме не само како се живее во земјава туку и недвижности кои главно постари сопственици ги нудат на продажба без посредници.

Сопственикот треба да го продаде својот имот или, уште подобро, да склучи договор за доживотно одржување каде целиот имот на крајот би отишол кај оној што би се грижел до крај. Тој би имал негови простории, а идните купувачи би имале нивни.

Во тој случај, целиот имот со сите капацитети и механизација, плус 20.000 евра, би го дал на оној што ќе се грижи за него до крајот на животот.

Куќата има бања и трифазна струја. Секој што го сака селото, земјата и оди на работа, а нема покрив над главата, може веднаш да се смири и еден ден да стане сопственик на овој имот.