Денес се очекува многу силно невреме на Халкидики – омиленото место на Македонците за одмор во Грција

КОга станува збор за летните одмори, Грција е прв избор на голем број Македонци. Нуди неброено многу убави плажи, морска храна, топла клима и многу други задоволства.

Во групата Live from Greece секојдневно се споделуваат објави поврзани со искуства, жалби, совети во врска со некое од туристичките места во Грција. Така и овојпат, извесна Ана Николиќ сподели:

Утре се очекува многу силен ветер во реонот на Халкидики (особено на Касандра) и Солун. Локалците вадат чамци, отстрануваат чамци и тенди.

Многу топло вечерва, дува неверојатно топол ветер. Патем, во Калита имаше мал пожар што беше изгаснат.