Добрила од Дојран: Се заколнав дека ќе живеам до 130 години

Победничката на натпреварот „Никогаш не е доцна“, Добрила Чабриќ од Дојран неодамна наполни 96 години, а на нејзината младешка енергија се уште и позавидуваат многу помлади од неа.

Во животот долг речиси еден век, луѓето остваруваат бројни планови, а Добрила откри и дали има неисполнети желби.

– Љубовта кон животот е главниот двигател. Го сакам животот и се што е позитивно во животот и така се чувствувам, затоа сите ме сакаат – додаде пејачката.

– Немам неостварени желби, живеам спонтано. Јас всушност имам. Посакувам да не умрам. Се заколнав дека ќе живеам до 130 години, а потоа кој сака ќе умре – додаде најстариот учесник во шоуто на Жика за Гранд.