Добрила од Дојран со тешка исповед од која идат солзи на очи – го загуби единственото чедо: Ми замина прерано

Супер бабичка, како што ја нарекуваа Добрила Ивановска Чабриќ за време на натпреварувањето на емисијата „Никад није касно“, во 2018 година доживеа тежок у дар кога го загуби синот единец по страшна бо лест.

– Јас сум силна личност. Сите тешки моменти, а ги имав многу, ги доживувам многу стабилно, без паника бидејќи знам дека животот е суров – ја започна својата болна исповед Добрила, па продолжи:

– Болката е силна, особено кога ќе го изгубите најскапоценото нешто. Ако не успеав да го убедам син ми дека животот е убав, а тој се откажа и не сакаше да се лекува, тогаш немам право да го следам бидејќи мене ме чека пат.

Иако има повеќе од деведесет години, Добрила истакнува дека се уште му се радува на животот и дека посакува што е можно подолг живот.

– Во мојот живот отсекогаш сум ја гледал убавината на живеењето, дружењето, љубовта кон луѓето, љубовта кон животните, љубовта кон ближниот.

Најсреќна сум затоа што имам внуци од син ми. Многу сум среќна што мојата кр в постои и оди понатаму, затоа имам сила да живеам. Сакам да живеам и да бидам пример за другите како се живее – објаснува таа.

На прашањето кој е нејзиниот најголем поддржувач во најтешките моменти, пејачката одговори:

– Музиката ми дава сила, таа е она што ме одржува. Местото каде што живеам, извонредна клима и прекрасни пријатели.