Д-р Софијанова: Ве дознав вака или онака, Господ забавува,но не заборава

Д-р Аспазија Софијанова, врвен доктор педијатар од Детската Клиника при Клиничкиот Центар Мајка Тереза, неодамна стана редовен професор на Медицинскиот факултет во Скопје.

Проф. Д-р Аспазија Софијанова e врвен педијатар благодарение на чии совети многу деца оздравеа, а многу сeмејства си го вратија мирот и спокојот.

Оние кои добро ја познаваат знаат за нејзината континуирана страст и желба за доусовршување и надградување, со цел да може да одговори на секојдневните медицински предизвици.

Д-р Софијанова често е активна на социјалните мрежи, поточно на Фејсбук, каде што овојпат сподели дел од поминатиот ден на празникот Преображение Господово и напиша:

Господ забавува,но не заборава. На големи Денови умот ти го отвара, ти го покажува патот на вистината версус желбата за рушење, лицемерие, задгрб игри најпокварени, желба за девалвација не може тоа никој може само Бог

и тој Севишниот ќе ги наплати сите сметки разголувајќи ги лицата на тие кои не можат да излезат и да ја победат својата фрустрација

дознавајки ги сите Господ на помош да им е. Ве дознав вака или онака, преку Него и мојата упорност, слава им слава Ви.