За првпат по убиството се огласи мајката на Вања – го спомна и екс сопругот Александар

Не можам да зборувам. Сè уште не знам зошто се случи ова. Сè уште го чекам епилогот од сето ова. Сè уште не ми е јасно зошто мојот
најнормалниот живот се претвори во пекол – почнува ексклузивна исповед за српска Република Зорица Ѓорчевска, мајката на киднапираниот и свирепо убиениот Вање Ѓорчевска.

– Просто ми е несфатливо како и зошто моето прекрасно девојче сега е во гроб. Имам хронична болест, но се држам, важно ми е
само да се знае вистината, а другата ќерка моментално е болна, сите се надеваат дека ќе биде добро. Ве молам, премногу ве молам да
почекате да дознаеме зошто се случи ова.

Таа се осврна и на нејзиниот екс сопруг Александар кој сега е притворен

-Затоа велам дека не знам ништо. Сето ова ми е нереално. Но, веќе пет години сме разведени и не знам што правеше и со кого. Ние бевме
во добри односи поради децата. Не се каравме за старателство, за образование, му дозволуваа да ги гледа кога сака или кога децата
сакаат – рече Зорица

Таа понатаму наведува дека не знае дали нејзиниот поранешен бил во коцкарски долгови, бидејќи не му се мешала во животот.

– Не знам и не ме интересираше неговиот живот. Мојот живот беа моите деца и мојата работа. Беше оставен на мира зада и тој ме остави на мира. Кога и да зборевме, зборевме за децата. Ве молам, не ми поставувајте повеќе прашања бидејќи и јас си поставувам многу прашања
зошто се случи ова. И чекам да дознаам.

Таа вели дека ништо да не ја прашуваме за нејзината друга ќерка и како таа се справува со сето ова. Таа дури и нема да каже колку години има.

– Те молам не ме прашувај за друго дете. Сега ми е најважно да ја заштитам – вели Зорица и вели дека го има најголемото можно
доверба во полицијата.