Игумен Спиридон од Јанкоец со важно известување за лекот кој го прават против рак

На фејсбук профилот на Манастир “Успение на Пресвета Богородица“ – Јанковец осамна известување од Игумен Спиридон во кој вели:

Почитувани..Јас Игумен Спиридон се обраќам до сите браќа и сестри кои го користеа козлецот, лекот кој што го правиме во манастирот по благослов на манастирот Хиландар Света Гора, а го порачуваа по карго да им се праќа,

ве известувам дека поради некои несакани состојби кои настанаа а тоа е дека некој си го порачувал лекот и истиот го продавал на лица заболени од карцином по цена од 300евра, нема повеќе да го праќаме по карго.

Секој кој има потреба може лично да го подигне од манастирот безплатно. Игумен Спиридон.