Калиопи за првпат ја отвори душата за семејството: Важно е детето да ми е среќно

Како и секогаш, со широка насмевка на лицето, Калиопи видно расположена пристигна во студиото на Гранд каде беше добредојдена гостинка.

Пристигнувањето во српската престолнина е секогаш посебно за Калиопи, особено кога повод е снимањето на емисијата „Никогаш не е доцна“.

– Секогаш доживувам ново искуство овде и секогаш се прашувам што е тоа што може да ме изненади во Белград, а секогаш има нешто. Кога ќе ме сретнат, луѓето овде реагираат многу спонтано, ми се обраќаат како да сум нивна, како да се познаваме и тоа е она што најмногу ме импресионира.

Тогаш знам дека се што сум направила за четири децении работа оставило трага. Драго ми е што чувствуваат потреба да ми пријдат и да кажат збор, во тој момент се чувствувам привилегирана и благословена – признава гордо таа.

Таа неодамна објави дует со колегата Жељко Самарџиќ, а малкумина знаат дека освен долгогодишни соработници се и одлични пријатели.

– Тој ми е пријател и пред да го снимиме дуетот некако сме поврзани како семејство, јас за Самарџиќ, а тие за мене. Природно е кога доаѓам овде да се видиме или кога ќе дојдат во Скопје – открила таа за Гранд.

Иако денес многумина купуваат прегледи на каналот Јутјуб, Калиопи истакна дека тоа никогаш не го направила бидејќи сака да види колку луѓе всушност ја следат нејзината работа.

-Единствено што ме погодува се тие коментари, а оваа песна со Жељко со молскавична брзина стигна до публиката и начинот на кој тие реагираат е посебен.

Човек навистина треба да ги прочита тие пораки, бидејќи во суштина човекот разбира колку поетски души се раѓаат на оваа планета, без никој да знае за нив – истакна Калиопи.

Ексклузивно за Гранд Калиопи се осврна на случувањата во приватниот живот, а ја потврди и познатата изрека дека често најблиските луѓе се и најголеми критичари.

– Пако е еден од главните критичари и некој кој е многу важен за мене и за неговиот татко, кој е автор и продуцент на оваа песна. Иако не одлучил да се занимава со музика, многу добро слуша и препознава и што и да правиме, да оставиме прво на него – открила пејачката, а на прашањето дали би сакала нејзиниот наследник да тргне по нејзините стапки, одговорила:

– Не, никогаш не сум размислувал така. Важно е детето да е среќно и да го прави тоа што го исполнува, па тоа ни е најважно.

– Не знам навистина дали би ја имал таа храброст, бидејќи не е потребен само талент, туку храброст. После толку долги години и неостварени соништа доаѓаш пред таква публика да признаеш, искрено не знам како би се однесувал – искрена беше пејачката.