Крај на потрагата по папагалот Шер во Скопје: Жената што го нашла доби 1000 евра наместо 2500 колку што се нудеше

Пронајден е папагалот Шер, кој пред пет дена се изгуби во Скопје, а чии сопственици нудеа награда од 2.500 евра за пронаоѓачот.

Како што раскажува сопственичката на птицата за „Фокус“ (идентитетот е познат на нашата редакција) настанот се завршил со среќен крај, и нивната миленичка била повторно со нив.

На жената која помогнала во пронаоѓањето на птицата и ја понудиле паричната награда, која таа одбивала да земе, но на крај сепак прифатила да земе 1.000 евра, колку што беше понудено првиот ден по изгубувањето на папагалот од видот Ара.

Но, таа раскажа и за патешествието кое го поминала птицата, се до враќањето во нивниот дом, а нејзината приказна ја објавуваме во целост.

Сторијата во целост може да ја проследите на Фокус.мк.