Лидија лежи во кревет веќе 43 дена: Родителите ми нудат 1.000 евра само за да станам, но уште сум уморна

Во Црна Гора 43 дена трае лежечкиот натпревар за награда од 1.000 евра, а во борбата за првото место од 21 пријавени останаа уште тројца.

Една од нив е Лидија Марковиќ која има 23 години и потекнува од Никшиќ. Како што вели, се чувствува „како да легнала вчера“ и ништо не и е тешко.

„Воопшто не е тешко. Се уште не сум одморен и не планирам да станам. Ништо не е тешко. Дојдов овде да се одморам и навистина уживам.

Синоќа после полноќ прославивме илјада часа. Почна 43-от ден. Не ми се чини дека лежам толку. Немам конкуренција“, изјави Лидија за „Јутро“ на Прва и откри кои се правилата на ова натпреварување:

„Се е дозволено, само треба да лежиме. Во осум стануваме, имаме 15 минути пауза. Првата пауза ја користам во 10 часот наутро за да се тушираме, втората во 18 часот.

Ја мијам косата, а потоа си легнувам да ја исушам косата. Се снаоѓам лежејќи. Паузата после полноќ ја користам за тренинг. Потоа ја користам можноста да трчам што повеќе“, изјави Лидија. чие семејство понудило 1.000 евра за да се откаже.