Македонката Рената поради љубовта се иселила во Риека, а сега ќе ја запознае цела хрватска јавност

Правничката Рената Матиќ ќе биде домаќин на тимот од Риека на последниот ден од овонеделната „Вечера за 5“. Таа се пријави за шоуто поради ново искуство и љубопитност, а дали ќе може да добие поени за своите оброци и поени кои може да ги постигне одличната Моника – останува да видиме.

-По потекло сум од Македонија, а љубовта ме донесе во Риека. Го запознав мојот сопруг и еве ме. Живеам со сопругата и двете ќерки. Моето семејство би ме опишало како грижлива, динамична и гласна личност.

Во последните две години изнајмувам приватно сместување за туристички цели и само што се најдов во него. Се пријавив за шоуто бидејќи го гледав и ме интересираше како изгледа – откри Рената.

Оваа дама одлучила својата вечера да ја подготви со состојки како сирење, павлака, телешко месо, бамја, пиперки, јајца и боровинки.