Медведев: Па, пријатели од НАТО, разбирате ли сега? Само ќе биде уште полошо

Поранешниот рскиот претседател и заменик-шеф на Советот за безбедност на Русија Дмитриј Медведев на платформата Х се осврна на војната на Блискиот Исток.

„Па, пријатели од НАТО, навистина разбравте сега, нели? Оружјето предадено на нацистичкиот режим во Украина сега активно се користи против Израел.

И само ќе се влоши. Очекувајте проектили, тенкови и наскоро, свежи авиони од Киев на црниот пазар“, напиша Медведев.

Оваа негова објава предизвика бројни реакции што беше и за очекување.