Незапаметена трагедија во Скопје: Женa почина по изедена пита со прас, а двајца во кома се борат за живот

Трагедија во Скопје. Една жена на 47
години почина, а двајца се во кома и во тешка здравствена состојба откако дома јаделе пита со праз кои сами ја подготвиле.

Најверојатно се отруле со опасен инсектицид, но не се знае како тој завршил во јадењето, дали преку брашното, празот или некој друг начин.

Деталите за овој трагичен случај пренесува Алфа Тв

Едното лице се лекува на КАРИЛ, а другото на клиникатс за Инфектологија.

Случајот е пријавен и во МВР а до труењето дошло пред два дена.