Самохрана мајка со две деца живее како во затвор: Соседите незаконски додале цел кат во куќата, а потоа им го заѕидале прозорецот

Дивоградбата е болка која го зафаќа ако не целиот свет, тогаш целиот наш регион, а најдобар пример е болката што ја снајде самохрана мајка со две деца поради несовесните соседи.

Жена од хрватскиот град Водњана се нашла во незавидна положба кога станарите до неа диво изградиле цел кат и и го циглирале прозорецот!

Maјката и нејзините две деца останаа целосно заградени со прозорец со тули. Жената постојано ги предупредувала и ги пријавувала соседите во институциите. И другите станари го направија истото, но залудно. Соседите ги избркаа.

Сосетката која го заѕидала прозорецот вели дека навистина го изградила, но и дека ги има сите потребни документи.

– Имам еден тон трудови, архитекти, геодети, набавки, данок, имам се. Можам да ти покажам, почекај да го најдам. Имам еден тон хартии – рече на ХРТ Невреша Хатемиќ од Водњан.

Новинарската екипа дознала дека целиот кат на поранешната средновековна цистерна е надграден без потребната дозвола.

Дури и градоначалникот потврди дека се е направено незаконски, имало и комунална инспекција, но сепак без последици за арогантните соседи.