Се омажила пред 37 години, а поради една причина не може да го одбие: Маж ми има друга жена и сите живееме заедно

Босанката Аида пред 37 години се омажила и така станала невеста и снаа Албанка – и по 17 години брак му дава дозвола на сопругот да донесе и земе друга жена под ист покрив.

Како што вели, не е ниту прв ниту последен, тоа им е сосема нормално. Нејзиниот сопруг ѝ овозможил убав живот, таа била добро прифатена на Космет и неговото семејство дало гаранција за неа и нејзиното одржување доколку нејзиниот сопруг реши да го прекрши зборот. Тоа не се случило 15 години.

Аида пред камерите на каналот „Јутјуб“ „Приказни со Дијана“ ја раскажа својата животна приказна, приказната за Босанка од Косово во која вели дека нејзиниот сопруг ги радува и двете – „мене и неа“, за да не се налути ниту еден.

Аида е мајка на две ќерки и вели дека сиве тие години имала добар живот. Иако е далеку од родната Босна, таа вели дека тоа е нејзината судбина.

Нејзиниот сопруг, вели Аида, има два сина со втората сопруга на возраст од 14 и 8 години и четиригодишна ќерка која го носи нејзиното име, неговата прва сопруга Аида. Неговите сакале да има машко дете, а таа не можела, па му дозволила да ја доведе.

Се сети и како беше кога сопругот ја замоли да донесе друга жена, таа му рекла ако си господин, донеси ја. Тоа значеше како треба да се однесува со двајцата. Но, бидејќи е постара, тој прво ѝ купува сè, а потоа и на помладата.

Аида живее на половина пат помеѓу Приштина и Призрен, а сопругот не ја спречува ниту да излезе, ниту да се облече, бидејќи, како што вели, не ги носи нивните 12-метарски дими, ниту сопругот тоа и го побарал.

Тој забележува и дека во Босна луѓето се повесели, дека се смеат и зборуваат, додека на Косово се помолчаливи. Додаде и дека не ги сака нивните јадења што ги готват, а повеќе сака босанска кујна и босански пити, кои и се допаднале на нејзиниот сопруг.